Det florerar många rykten om Luis Suarez, uruguayanen har själv sagt i en intervju att han inte riktigt trivs i England och känner sig förföljd av mediadrevet;

”Media i England förstår mig inte. Situationerna med Evra och Ivanovic har varit avgörande. Efter Evra-incidenten har det varit svårt att visa vem den riktige Luis Suarez egentligen är. Saker började bli bättre men Ivanovic-incidenten blev ett nytt bakslag”.

”Om jag får ett seriöst bud som kan ta mig framåt i karriären så kommer jag att överväga det. Jag vill alltid utvecklas. Det var därför jag lämnade Ajax för Liverpool. Några klubbar har frågat om mig och jag har hänvisat dem till min agent”.

I senare intervju har han istället lagt fokus på att han saknar Champions League-spel;

”Den här klubben behöver vara med och slåss om Champions League-platserna, och när det inte sker så skadar det moralen för vilken spelare som helst. Därför har jag lidit. Det gör ont att följa Premier League varje vecka med vetskapen att du inte kan vinna den”, sa Luis Suarez till Sky Sports förra veckan.

Luis-Suarez-celebraiting

 

Det är dags att låta honom gå nu, har man inte hjärtat på rätt ställe så presterar man nog inte maximalt ändå. Får vi rätt bud, 40+ miljoner Euro, och sedan köper in en anfallare av klass kommer detta bli riktigt bra ändå. Att sälja till en engelsk klubb tycker jag inte borde finnas på kartan. Vi ska inte försvåra våra egna chanser att knipa en Champions League-plats genom att sälja Suarez till en konkurrent, det får bara inte hända! Arsenal har lagt ett bud som vi nobbade tack och lov, vi kan inte sälja honom till dom för 100 millar ens, ve och fasa.

Tränare Brendan Rogders hoppas fortfarande att han stannar i klubben, i en intervju med Sky Sports pratade han gott om målkungen;

”Luis är en riktig krigare, en riktig vinnare. Han vill så gärna att det går bra för Liverpool men som alla spelare, managers och klubbar så vill han spela på högsta tänkbara nivå”.

”Vi värdesätter att ha honom i klubben. Han stod för en fantastisk säsong i fjol och visade sina kvaliteter. Sedan dess har jag varit i kontakt med honom regelbundet med telefonsamtal och textmeddelanden och situationen är ungefär densamma som i fjol. Vi värdesätter spelaren, han är en trollkarl på planen”.

”För tillfället är han på semester med sin familj. Vi kommunicerar regelbundet. Han har tre år kvar på sitt kontrakt, vi vill inte sälja honom och vi hoppas att allt blir bra när säsongen ska dra i gång”.